marți, 19 mai 2009

Seara prin oras





























8 comentarii:

  1. fotografiile cu expunere lunga sunt "febletea" mea :).. deci as fi subiectiv cu acest comentariu :D primele imi plac mult. felicitari!
    o mica intrebare: sunt facute pe trepied? si ce timp de expunere ai folosit. cateva detalii tehnice.
    lumina buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Andrei, ma bucur ca iti plac si multumesc inca o data pentru cuvintele frumoase! Da, toate cele care includ apus si oras seara sunt facutecu trepiedul, pentru ca altfel nu le pot face, mana mea tremura mai rau ca o piftie:) asa, timpul de expunere la cele facute pe inoptate este de 5-6 secunde...puteam sa trag un pui de somn pana se declansa:)) si din pacate, nu sunt facute pe modul manual, pentru ca dupa cum ti-am spus sunt incepatoare, asa ca tot auto e de baza la care am scos blitul...am citit cateceva pe e-learn si spunea ca ies poze dragute noaaptea fara blitz..deci cam astea ar fi "marile secrete" pentru obtinerea fotografiilor! Bafta multa in continuare si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cea mai frumoasa galerie de pe blog pana acum :) Tine-o tot asa si o sa strangi o colectie frumusica. Ai ce fotografia acolo si e pacat sa ratezi vreun moment asa ca tine aparatul mereu cu tine. Nu cred ca o sa iti zica nimeni ca la noi aici "unu mai mare nu gaseai?" =))
    P.S. Ca sugestie pentru secundele alea de somn: lasa obiectivul la focala minima cand faci noaptea poze, o sa iti permita F2,8 sau 3,5 (nu stiu cat ai tu minim pe obiectiv) si nu o sa mai ai nevoie de expunere asa lunga. Asta daca fotografiezi obiecte statice ca in pozele de mai sus. Daca fotografiezi o strada cu masini, timp de expunere mai lung da o nuanta mai frumoasa pozei :)

    Succes in continuare si mai astept noi aparitii

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ai venit Mavu pe blog si multumesc pentru cuvintele fumoase referitoare la fotografii! Nici nu stii cat de mult bine mi-au facut! Si nu in ultimul rand, multumesc pentru sfaturi, urmatoarea data voi incerca ce mi-ai spus! Sper sa reusesc sa surprind momente cel putin la fel de dragute si sa incant ochii tuturor vizitatorilor blogului si nu numai! Bafta multa is tie in continuare, pentru ca nici galeria ta nu e "de uitat"! Succese!

    RăspundețiȘtergere
  5. Superbe aceste fotografii de noapte. Incearca sa treci si pe manual, o sa ai mai mult control. Oricum sunt bestiale, tine-o tot asa

    RăspundețiȘtergere
  6. ofof, ca tare bine zici tu Cristi..modul manual este inca in faza de experimentat pentru mine si sper ca pana la urma sa reusesc sa il folosesc mai des decat o fac acum!:)

    RăspundețiȘtergere
  7. pai incearca pas cu pas ... intai P (cea mai buna combinatie A+S), apoi A (prioritate diafragma), apoi S (prioritate shutter) ... experimenteaza experimenteaza ... BAFTA

    RăspundețiȘtergere
  8. pai ce sa zic sunt cele mai frumoase poze care leam vazut si cele mai reusite

    RăspundețiȘtergere